Кои „Анонимуси“ ја хакнаа веб страната на ВМРО ДПМНЕ?

by Фокус

Интернет страницата на владејачката ВМРО – ДПМНЕ пред скоро две години беше хакирана од таканаречените „Анонимни“, најактуелната глобална револуционерна група во светот.

На страницата vmro-dpmne.org.mk  тогаш нефункционални беа сите внатрешни страни, а постирано беше и видео во кое главните пораки се „Доста беше Македонијо разбуди се“, како и „Доста молчевме“.

Прашањето беше дали овие „Анонимуси“ се вистинските, а веста ја актуализираме по повод најновата најава на, веројатно други „Анонимуси“, кои сега отворено застанаа контра опозицијата.

Поврзани новости