Само во Србија: Дури 45 години возел без возачка дозвола

by fokus 22:38
22:38

Слободан Бугарчиќ никогаш не положил возачки испит и цели 45 години успевал да ги избегне сите сообраќајни контроли и радари со својата кола.

Тој својот прв автомобил го купил во 1969 година во Приштина, а и самиот тврди дека никогаш не направил прекршок. Но, еден ден кога се движел кон гробиштата, го сопрела полиција.

На прашањето, како може да вози без возачка дозвола, тој одговорил: Убаво, споро. Полициските службеници не му простиле и му напишале казна во износ од 8.000 куни.

Поврзани новости