Миле Јанакиески си поднесе оставка од функцијата министер за транспорт и врски

by Фокус

Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески си поднел оставка од функцијата министер за транспорт и врски. Својата оставка, тој денес ја доставил до премиерот Никола Груевски, во која му се заблагодарува што во четири мандати да му дал довербата да го предови ова министерство. Тој додава дека се повлекува, гледајќи ја политичката состојба во државата и сите обвинувања кои на негова сметка ги упатила опозицијата, за како што наведува во оставката со лепени, креирани и монтирани разговори.

10373834_997622823582795_3531115160607337435_n

 

11168540_997622890249455_4171656442874995280_n

Поврзани новости