видео

четврток, 22 јануари 2015 / Број 1007

1007

Кликни за повеќе

ФОКУС НЕДЕЛНИК

наставниците за замена? Што правиме со нив? Ќе формираат ли и тие некаков пленум на штрајкбрехери? Или ќе му се приклучат на веќе постоечкиот професорски контра-пленум? И заедно со партиските градоначалници, партиските директори, партиските наставници, партиските родители и останатите партиски телетабиси, ќе оранизираат контра-протести под паролите „Многу ни е убаво“, „Ромер соросоид“, „Плати ДА – ама НЕ сега“, „Да живее државниот испит“, „Штрајкбрехер горд сум јас“, „Pastir forever”

Според симптомите на болеста, докторите не утврдиле постоење на грип

За дваесетина минути треба да почне прес-конференцијата на првиот човек на Клиниката, Ѕвонко Миленковиќ, кој треба да објасни кога девојчето било хоспитализрано на клиниката, во каква состојба, кога се влошила незјината здравствена состојба

Потребна е и визија, одрекување, солидарност и демократија, особено кога се поседува државната каса, за да се оди напред!

Таа е едно од најубавите телевизиски лица во новинарската фела. Ја препознаваат како македонската Мишел Фајфер. Мајка е на матурантка.

Ако патуваш на релацијата Скопје – Струмица со вакво превозно средство, 23.000 евра за патни трошоци се сосема оправдани. Ама ако не патуваш – не се оправдани!

Единствена разлика е што, за разлика од претседателот на Јемен, нашиот не е заробен од бунтовнички сили“, забележува партијата откако земјава го изгуби правото на глас во ГС на ОН поради долг.

Во четврток во 18 часот е закажан нов состанок на родителите со директорката, за таа да се изјасни каква одлука донела. До тогаш, второоделенчињата остануваат дома.

Како домаќини на главната маса седат пратеничката Силвана Бонева, министерот за информатика, Иво Ивановски и заменичката министерка за правда Билјана Бришкоска Бошковска. Но ни потврдија дека бил и пратеникот Влатко Ѓорчев. Делчевските домаќини биле мирни додека високите гости биле на забавата. Се се случило после полноќ, откако тие заминале, а другите избрале со тупаници да си посакаат добра ноќ.

Опозициската партија се јави со реакција по објавувањето на најновиот извештај на „Фридом Хаус“

Професорите се шмекот на “Орце”, тие се неговиот темел, ѕид, фасада… тие се целата негова конструкција од која подоцна произлегуваат интелектуални, цврсти и умствено силни луѓе, подготвени да прифатат големи одговорности и кои многу тешко се манипулирани – со еден збор “Орцаши”

Адеми призна дека екстерното тестирање се одвивало делумно

Изговор некаков как да си метнех и в Скопјето златно пак да си летнех. Уф моите станови ја да си идам, да видам Скопје, барок да видам…

Местата обележани со црвено покажуваат дека во тие училишта се штрајкува.

Од опозициската партија појаснуваат дека, како и во претходните години, и годинава министерот Ставрески го надминал планираниот дефицит за 41 милион евра.

Маршот ќе започне од Паркот на новинарите кај поранешна Нова Македонија, а ќе заврши пред Министерството за животна средина

9 февруари 2012
Издава „Медиа Плус Фокус - Скопје“, бул. Климент Охридски бр. 54/2-1, 1000 Скопје. Сите права задржани. © 2015
Web by Glitch Agency