Геј Дедо Мраз

by Фокус 13:28
13:28

ГЕЈ ДЕДО МРАЗ

Новата Година полека иде
леле леле шо убаво ќе биде
старата година тажна ќе ојде
Дедо Мраз во портокалово облечен ќе дојде.

- Advertisements -

На дворот на Луј ќе паркира санка
за паркинг ќе му лапнат некоја банка.
И секое дворско лавче или бишка
ќе добие подарок по партиска книшка.

А ние другите неми, слепи и глуви,
во лајна среќни ко гомнарки муви,
ќе зобаме ко зајци без масло зелка
наместо да фатиме место под дворската елка.

Затоа да викнеме: Дедо Мраз ваму глеј!
на место погрешно си паркирал,
немој да бидеш ГЕЈ.

Сашо ТАСЕВСКИ

 

Поврзани новости