АЗБУКА НА РЕЖИМОТ: А- Ало началниче, Б- Будалетинки…Ш- Шупраиш…

by Фокус

Актерите Ана Костовска, Синоличка Трпкова, Ирена Ристиќ и Петар Арсовски, ја прочитаа „Бушава азука“ во специјален контекст, за ова време наречена азбука на режимот.

А-Ало Миле, ало началниче

Б- Будалетинки

В-Вол

Г-Гуп, Говедо, Гревчиња

Д- Дуп

Ѓ- Ѓон образ

Е- Ендек

Ж- Жутите

З- Забегани, Затвор

Ѕ- Свони му на Миле, Ѕвони му на Кире

И- Имаш за частење

Ј- Јеби га началниче

К- Комуњари, Копиле, Комбе, Каменот од блиску доаѓа

Л- Латас, Лижење. Лудаци сме

Љ- Љубе лежи како говедо

М- Ми текна, МВРО ДПМНЕ

Н- Некое ливче нека снема началниче, Ние сме ненормални

Њ- Њоњоњоњоњо

О- Ортомче

П- Пустец, Плац на Водно

Р- Рекет

С- Странски служби, Судии, Снег во Охрид

Т- Трици да не јадат, Тие се против нас

Ќ- Ќе земеме динамит следниот пат да не го тупиме

У- Ургенција, У центар наебавме

Ф- Филимена, Фросина, Фонтани

Х- Хју Грант

Ц- Циган по циган за уши, Цановски Фијат

Ч- Човечиња, Чоколадо јадеме за леб немаме, Че праиме

Џ- Џубре

Ш- Шупак, Шупраиш

Поврзани новости