Институтот „Павел Шатев“ замина во историјата

by fokus

Со одлука која денеска е потврдена во Централен регистaр, институтот „Павел Шатев“ е избришан од евиденцијата на здруженија на граѓани, објави Призма.

Престанокот на постоење на здружението, познато по анкетите за јавно мислење кои речиси без исклучок му даваа предност на ВМРО ДПМНЕ, е резултат на одлука донесена на 2 март годинава.

За овој институт медиумите често пишуваа дека е близок до ВМРО ДПМНЕ, дека е регистриран на адреса на приватен стан во Чаир и дека дел од основачите имале високи функции во државни институции за времето на ВМРО-ДПМНЕ.

Поврзани новости