ФОТО Во моментов се отстрануваат таблите на автопатот „Александар Македонски“

by Fokus

Во моментов се отстрануваат таблите на автопатот „Александар Македонски“, откако владата претходно одлучи автопатот да добие ново име „Пријателство“.

Деветнаесет сообраќајни табли со сегашното име на автопатот „Александар Македонски“ ќе бидат заменети со табли со новото име „Пријателство“, откако со објавувањето во ЈП „Службен весник“ стапи во сила владината одлука за преименување на автопатот на Коридорот 10 и на аеродромот во Скопје.

Томислав Георгиев

Поврзани новости