Фокусов речник: ЧЕСЕН ПОЛИТИЧАР

by fokus

Имено, многумина веруваат дека постои, некои тврдат и дека го имаат видено и дури и покажуваат фотографии, но јасно е дека и во овој случај станува збор за најобична легенда и форма на колективна заблуда.

Патем, фразата „чесен политичар“ филолозите ја сместуваат во редот на  оксимороните, изрази контрадикторни самите на себе, од типот на „ладен оган“ или „гласна тишина“.

Поврзани новости