Фокусов речник: АМБАСАДА

by fokus 12:19
12:19

Како што фајлот кој со бришењето оди прво во рисајкл бин, каде иако не ни е пред очи, сепак зафаќа дел од меморијата и може во било кое време да го вратиме во фолдерот од кој бил отстранет, така и кадрите испратени на служба во некоја амбасада, не им се пред очи на политичките лидери, ама сепак трошат дел од буџетот (оти земаат плата за да ја преставуваат државава во странство) и доколку се премисли лидерот, може во било кое време да ги врати во игра.

Поврзани новости