Заврши штрајкот во образованието

by Fokus 15:37
15:37

СОНК и Министерството за труд ги завршија преговорите. Вработените во градинките ќе добијат цели дневници за деновите кога штрајкуваа.

Притоа, СОНК и МОН постигнаа договор и ги потпишаа измените и дополнувањата на колективниот договор со коишто се регулира исплатата на плати и придонеси за време на штрајк.

Поврзани новости