Загинатите планинари Калина и Александар денеска ќе бидат погребани

by Fokus

Загинатите планинари Калина Велевска и Александар Миновски денеска ќе бидат погребани во Скопје.

Калина и Александар загинаа искачувајки го Кајмакџалан. Во еден момент тие се одвоиле од групата и им се губи трагата. Временските услови во тој момент било многу лоши со густа магла и силен ветер.

Поврзани новости