ВМРО ќе ја отстапи зградата на „Димче Мирчев“ за студентите од „Гоце Делчев“

by lali 14:29
14:29

Одлична вест за сите студенти од домот „Гоце Делчев“. Највисокото раководство на ВМРО-ДПМНЕ, на чело со премиерот Никола Груевски, утринава на итен состанок решило да и стави крај на мизеријата во студентското престојалиште. Имено, партијата едногласно одлучила згрдата на „Димче Мирчев“ број 20 да ја отстапи на студентите кои досега престојуваа во руинираниот дом.

– Среќна сум што можам најмногу да помогнам – изјави Силвана Бонева чии синови имаат по еден стан во фамозната зграда.

- Advertisements -

Ужасните фотографии од студентскиот дом го обиколија светот кој се згрозуваше во какви услови живеат идните академски граѓани од Македонија.

– Не сите студентни потекнуваат од просечно семејство, затоа ние што ја имаме таа среќа имаме обврска да помогнеме – додаде заменик-министерката Соња Лепиткова која исто така има стан во објектот на „Димче Мирчев“.

Поврзани новости