Владата барала податоци од Фејсбук за осум корисници

by Фокус 20:44
20:44

Во последните шест месеци од минатата година, македонските власти поднеле пет барања за добивање на податоци за осум корисници и профили на социјалната мрежа „Фејсбук“, стои во последниот извештај на компанијата, а пренесува новинската агенција МЕТА.

Според податоците на најголемата социјална мрежа, кои се однесуваат на барањата на светските влади за податоци за нивните корисници, забележан е благ пад во барањата на македонски власти, кои во првите шест месеци на 2014 година поднеле 10 барања за 12 корисници или профили, поврзани со криминални дејства.

- Advertisements -

Најголем пораст на ваквите барања за добивање податоци за корисници на Фејсбук има кај владите на Турција и Индија.

Поврзани новости