Струмица за лицата со Даунов синдром: 500 деца во бело ќе испратат порака за прифаќање и поддршка!

by fokus 10:45
10:45

Денес со почеток од 12 часот на плоштадот ,,Гоце Делчев” во Струмица ќе биде одбележан светскиот Ден на лицата со Даунов синдром.

Околу 500 деца од сите градинки и училишта во градот, од музичкото училиште, од Посебното училиште од Ново Село и Заводот за заштита и рехабилитација Бања Банско ќе ја испратат пораката дека светот е поубаво место за живеење кога се имаме едни со други.

- Advertisements -

Сите тие, облечени во бело, ќе играат на познатиот хит „A ram sam sam“ од Gasca Zurli точно на пладне. Ќе танцуваат во големо нацртано срце на плоштадот, а потоа ќе го обојат со креди во различни бои.

По танцот ќе се одржи хуманитарен настан, и на поставени штандови ќе се продаваат рачни изработки.

Настанот е во организација на Здружение за помош и поддршка на лица со Даунов синдром.

Поврзани новости