Спасовски го обвини Вељаноски за насилие во Собранието

by fokus 15:18
15:18

Конситутивнта седница наместо најстариот пратеник од новоизбраиот состав, ја води Трајко Вељаноски, претседател во заминување.

„Досегашната практика и одредбите од Деловникот се јасни, дека најстариот пратеник треба да претседава со конститутивната седница. Не го читате ставот во кој се вели дека најстариот пратеник треба да заседава? Деловникот е променет во 2008 година, но ниту во 2011 ниту во 2014 не сте претседавале со конститутивната седница. Зошто воведувате нови правци?, рече Спасовски и обвини дека спикерот во заминување го крши Деловникот и врши насилие во Собранието.

- Advertisements -

На седницата присуствуваат 118 пратеници. Не дојдоа претставниците од ДПА.

Поврзани новости