Престрелки во Куманово, криминална банда од Косово уфрлена во Македонија?

by Фокус

Во Куманово изутринава се пука. Во престрелки меѓу полицијата и криминална банда, се јавува и за повредени. Во кумановската населба Диво насеље, полицијата на граѓаните не им дозволува да излезат од домовите, поради нивна сигурност.

Се уште нема официјални информации од МВР за што точно станува збор.

Во моментов ситуацијата е смирена, но напната.

Вчера Фокус јави дека група од 15 тина лица од Косово и Прешево, криминалци навлегле на територијата на Македонија со намера да предизвикаат инциденти.

Поврзани новости