„Ако си муслиман, не гласај“ – пуштени летоци во Чаир

by Fokus

Во скопски Чаир денеска се појавиле летоци со порака „Не гласај“ – испишани со спреј пораки имало и по ѕидови на објекти и столбови на билборди, пренесува „360 степени“.

Лесно воочлив е верски аспект, со оглед на тоа што на еден од летоците пишува: „Ако си муслиман, не гласај“.

На друг леток, пак, пишува: „Плаши се од Алах, не заокружувај друг Господ освен него“.

 

Поврзани новости