Пронајдено е телото на рударот кој беше затрупан под земја

by Fokus

Телото на рударот Асим Шехановиќ, кој на 2 мај беше закопан во јама 170 метри под земја, денеска беше извлечено од рудникот Мрамор кај Тузла.

Спасувачите го пронајдоа алатот што го користел Шехановиќ во изминатите неколку дена, а потрагата по неговото тело завршила трагично, јави Радио Сараево.

Просторијата во која се случи рударската несреќа се наоѓа на длабочина од околу 170 метри, а самиот простор е тесен и непристапен за работа.

Спасувачките екипи изминативе денови работеа без престан, во многу тешки и екстремни услови.

Уривањето на земјата во рудникот се случи пред четири дена, кога затрупаниот Шехановиќ, кој беше првиот копач, остана во јамата.

Поврзани новости