Преброени 47% од избирачите: ВМРО-ДПМНЕ убедливо води

by fokus

Од преброени 47% од избирачите според податоците на ДИК, и понатаму во убедливо водство е ВМРО-ДПМНЕ, а по неа се ДУИ, ВЛЕН, СДСМ, Левица, па ЗНАМ.

ВМРО-ДПМНЕ засега има 172.592, ДУИ 80.398, ВЛЕН 66.914, Левица 28.426 и ЗНАМ 20.778 гласа.

Поврзани новости