Обработени 19%: ВМРО-ДПМНЕ убедливо води, зад неа ДУИ, ВЛЕН, па СДСМ

by fokus

Според обработени над 19% од гласачките ливчиња, во предност од партиите е ВМРО-ДПМНЕ, со освоени 58.252 гласа.

Зад неа е ДУИ со 38.748 гласа, па
ВЛЕН со 33.173 гласа. Дури потоа се СДСМ со освоени 19.488 гласови.

Поврзани новости