Партиите на Данела Арсовска и Стевчо Јакимовски многу далеку од освојувањето пратеник

by Fokus

По речиси 50% од преброените гласови на парламентарните избори, податоците покажуваат дека партиите чии лидери се Стевчо Јакимовски и Данела Арсовска се многу далеку од освојување пратенички мандат.

Според податоците на ДИК, по преброените гласови од 1.783 изборни места (51,28%), политичката партија Нова Алтернатива освоила 1.614 гласа, додека пак, ГРОМ на Јакимовски има освоено 2.141 глас.

Поврзани новости