ОТКРИВАМЕ: Како Google заработува, а како можете и Вие!

by fokus 07:33
07:33

Сигурно сте слушнале за Google Adwords, Google Fiber и Google Play. Овие, како и останатите сектори на Google, му овозможија на овој гигант да во првиот квартал во 2016 година оствари приход од неверојатни 20.35 милијарди долари, што е 17% повеќе во однос на истиот период минатата година.

Искористете ја оваа прилика и искористете ги бесплатните 500€ за тргување со цените на акциите на  Google, кои според Financial Times до крајот на годината можат да пораснат и над 20%.

Безплатните 50€ за тргување на светската берза можете да ги превземите овде.

Главниот двигател на растот на Google, односно Alphabet, и понатаму останува рекламен сектор кој носи околу 90% од вкупниот профит на компанијата. Сепак, постојат уште неколку гранки кои имаат потенцијал да го зголемат растот, како што се Google Cloud Platform, Google Fiber и Google Play. Некои од овие сектори можат да станат и голем дел од оваа компанија.

Според зборовите на компанијата, главниот фактор по кој таа ќе се разликува од конкуренцијата е делот услуга со машини способни за учење, интегрирани во cloud технологија. Google  предвидува дека користењето на машини способни за учење ќе и помогне на компанијата навистина да ги разбере податоците и да најде начини и на кои најдобро ќе ги искористи.

Покрај тоа Alphabet продолжува со големите инвестиции во Google Fiber секторот кој поддржува интернет услуги со голема брзина, со максимална брзина од 1 Gbps, како и дата центар за cloud во кој минатата година е вложено 8.9 милијарди долари. Google планира да вклучи уште 12 региони ширум светот во својата cloud услуга и токму овој потег би требало да му овозможи подобра конкурентска позиција во однос на компании како што се Amazon и Microsoft.

Освен ова Google воведе и многу подобрувања во Google Play, кој сега има преку 1 милијарда корисници. Игрите продолжуваат да бидат една од најголемите вертикали на Google Play во 2015 година. Бројот на играчи кои го достигнаа критериумот од 1 милион инсталации порасна за 50%.

Сите клиенти на FXLider, во партнерство со Fortrade кој е авторизиран и лиценциран од страна на Financial Conduct Authority – FCA регулатор од Велика Британија, се сигурни и заштитени во и секој момент знаат што се случува на нивната сметка и што се случува со нивниот капитал. Специјалната шема на банкарското осигурување им ги штити сретствата на клиентите до 50.000 британски фунти.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

спонзориран линк

Поврзани новости