Општина Центар доби предновогодишни честитки од по 2.000 евра

by Фокус 12:22
12:22
Општина Центар добила две казни од по 2.000 евра поради непријавување работници. Според нив, ваквите честитки од власта се испратени само затоа што во ходниците биле затекнати лица неколку дена пред да бидат вработени преку Агенција за привремени вработувања.
– Надлежните инспектори кои се секојдневни „гости“ во општина Центар, заклучиле дека тоа е незаконско. Незаконски било да дојдат луѓето на разговор и договор, за тоа кои ќе им бидат должностите – се наведува во соопштението од општината.

Поврзани новости