Октоподот на Грујо излезе на површина

by lali 22:45
22:45

Станува збор за тендерско чудо на природата со пипци кои не само што можат да ја прекријат комплетната територија на земјата, туку допираат и до најодалечените офшор острови на планетата Земја. Испливувањето на површина започнало некаде кај градската плажа во близина на Градскиот парк и арената Филип втори со телевизијата Сител под трибините, а во близина на Владата го донеле водните и други струи.

Научниците се шокирани. Тие веруваа дека матните води на Вардар не може да изродат октопод поголем од оној на Бранко, а граѓаните веќе осум години се убедени дека Грујо максимум може да одгледа некоја лигња, која не ги сфатила до крај неговите предавања за етика.

- Advertisements -

Но, ова што полека испливува на површината навестува дека ќе ги надмине и најцрните очекувања до каде може да мутираат некои животински видови кога се наоѓаат под долго влијание на благодетите на власта.

Поврзани новости