Никола Груевски со поддршка од 102,5 отсто од граѓаните

by lali 14:04
14:04

Македонскиот премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски ја ужива довербата на 102,5 проценти од граѓаните во Македонија, покажа последното испитување на јавното мислење. Анкетата ја спровела манифестацијата “Ромски бал”, а е поддржана од ЕУ, НАТО, Обединетите нации, УНЕСКО, Советот на Европа, ФИФА, УЕФА, Арапската лига и Конфедерацијата на независни синдикати на месна заедница Зелениково.

Владејачката ВМРО-ДПМНЕ ги поздрави резултатите од анкетата и соопшти дека тие се резултат на крадењето, односно на градењето 24/7. Во врска со коментарите дека поддршката за 2,5 отсто го надминува вкупното население во Македонија, тие велат дека тој процент се движи во рамките на статистичката грешка и дека нема да се разочараат ако на изборите наместо 102,5 отсто од гласовите добијат 100 отсто.

- Advertisements -

Илија Димовски од Центарот за комуникации на партијата вели дека гласините за мртви лица во избирачкиот список се најобична шпекулација.

– Списокот е отворен за граѓаните. Секое мртво лице кое ќе забележи дека се наоѓа на списокот има право да побара да биде избришано. Се е најтранспарентно, а опозицијата само бара изговори за да го оправда поразот – вели Димовски.

Поврзани новости