На местото на соборениот споменик на Ленин, Украинците ќе го постават Аминта Трети

by lali 09:01
09:01

На тој начин Украина би фатила чекор со модерните демократии во светот каде што Ленин одамна е заменет со Аминта Трети. Еден милион демонстранти кои се на улиците на украинскиот главен град и милиони кои ги поддржуваат ширум земјата се решени еднаш засекогаш да раскрстат со комунистичкото минато и да ги пронајдат своите антички македонски корени.

Како што научната јавност знае, а неодамна потврди и археологот Крешо од Хрватска, Словените се всушност антички Македонци.

- Advertisements -

Првите луѓе на ЕУ на последниот европски самит во Брисел констатираа дека вратите на Унијата за Украина остануваат отворени, но потенцираа дека соборувањето на еден споменик не е доволно, треба да се преименуваат и сите улици кои го носат името на предводникот на комунистичката револуција.

Поврзани новости