Македонските производи на „Пекабеско“ забранети во Република Српска

by Фокус

Македонските производи на „Пекабеско“ имаат зголемено количество фосфати, поради што се издава наредба со која се забранува промет на производите на месо од оваа фирма, се наведува во соопштението на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Српска испратено до медиумите.

– Недозволено голема количина на адитиви, особено на фосфат и натриум нитрат имаат докажано канцерогено својство – се вели во соопштението.

Поврзани новости