Српските студенти се солидаризираат со македонските, најавуваат протест во Белград

by Фокус

Српските студенти се солидаризираат со македонските, најавуваат протест во Белград. Ваквиот настан е закажан на Фејсбук, во кој се планира студентите во Белград да го подржат студентскиот марш што ќе се одржи на 10 декември. Настанот е креаиран синоќа, а досега четириесетина лица се пријавиле дека ќе присуствуваат на  него.

„Да покажеме дека меѓу колегите и колешките во Србија имаат искрени соборци за правата на студентите. Да ја искажеме нашата борбеност и солидарност, нашата единственот и колегијалност“, се вели во настанот на Фејсбук.

 

Поврзани новости