Мицкоски најавуваше 100.000 гласа разлика за кандидатката на опозицијата, утре ќе се покаже дали успеале или сепак не

by Fokus

Во текот на претседателската кампања, лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски неколкупати најави водство од над 100 илјади гласови на кандидатката за претседателка од неговата партија.

На база на таа предност, тој ги засноваше и најавите за победа на неговата партија на парламентарните избори на 8 мај и креираше атмосфера дека се е завршено.

Сепак, утре се одржува првиот круг од претседателските избори, каде што на ред се граѓаните да кажат кој од кандидатите го посакуваат за претседател идните пет години. Утре е вистинската анкета.

Дали ќе успее или не опозицијата со над 100 илјади гласови предност да влезе во вториот круг и во предизборието на парламентарните избори ќе кажат граѓаните и дали неуспехот да се оствари ветената предност ќе се одрази и на нив.

 

Поврзани новости