Лимба Талевска: Малку е неетички што Тодоров ни го поништи тендерот

by lali

Лимба Талевска, мајка на Ивона Талевска – омилената уредничка на премиерот, е револтирана од одлуката на министерот за здравство Никола Тодоров да го раскине договорот вреден милион евра со нејзината фирма. Таа смета дека раскинувањето е малку неетичко.

– Јас сум жртва на тоа што сум мајка на позната ќерка. Многу сум револтирана. Оваа е малку неетички. Се си беше чисто во тендерот, дури и внатрешната ревизија покажала дека се е легално. Како после ова премиерот ќе зборува за правна сигурност? Како странските понудувачи утре пак да се јават на меѓународни тендери и ќе наддаваат дури 28 пати, ако после некојси Шилегов може да ни го раскине договорот – прашува Лимба.

Поврзани новости