КиндерИмун Д-р Волц – Широк спектрум на активни состојки за целосно здравје на нашите деца

by fokus 14:00
14:00

KinderImmun Dr. Wolz е природен производ кој содржи активен имунокомплекс посебно наменет за деца.

Оваа имунолошка комбинација е резултат на истражувањата на Dr. Wolz, фокусирани кон јакнење на имунолошката одбранбена моќ кај децата од претшколска и школска возраст до 14 години. Тимот на Dr. Wolz повеќе од 30 години активно работи на полето на одржување на здравјето со помош на природни состојки со докажан ефект. KinderImmun Dr. Wolz се препорачува при намалена отпорност на организмот на инфекции, при растење и во периоди на зголемен стрес.

Зошто KinderImmun Dr. Wolz?

KinderImmun Dr. Wolz го стимулира активниот и пасивниот имунитет, го регулира цревниот тракт и ја подобрува крвната слика кај децата. Концентрацијата на пробиотски култури застапени во една доза одговара на 3-4 порции јогурт.

Состојки за активна поддршка

(1,3)-(1,6) бета Д-Глукани

Бета глуканите преку стимулација на специфичните имунолошки клетки го активираат имунолошкиот систем.

Цинк

Цинкот овозможува одржување на силен имунолошки систем и баланс на метаболичките функции на организмот.

Млечно-киселински бактерии

Овие бактерии се карактеризираат со силно изразено пробиотско дејство и делуваат стимулирачки на цревниот имунитет.

Витамин Ц од Ацерола

Ацеролата е најбогатиот природен извор на витамин Ц. Витаминот Ц или т.н. заштитен витамин влијае на зголемување на имунитетот, детоксификација на организмот, ја подобрува апсорпцијата на железо и ги одржува здрави кожата, забите и коските.

Состојки за пасивна поддршка

Колострум

Лиофилизираниот хипоалерген концентрат на колострум, кој содржи специфични антитела – имуноглобулини, пасивно ја зголемува имунолошката одбрана на организмот. Ова особено поволно влијае на дигестивната флора која е тесно поврзана со имунолошкиот систем.

Инулин

Инулинот исто така го зајакнува имунолошкиот систем во рамките на дигестивниот тракт, но во исто време служи и како подлога за развој на млечно-киселинските бактерии. Оваа состојка покажува пребиотски ефект.

Витамини од Б – групата

Витамините од Б – групата, вклучувајќи ја и фолната киселина, обезбедуваат дополнителна поддршка во форма на оптимално надополнување на активниот имунолошки комплекс. Фолната киселина исто така игра голема улога во апсорпцијата на железото.

Витамин Д3

Витамин Д3 – активна форма на витаминот, кој делува на растот и развојот на коските кај децата, како и за нормално функционирање на имуниот систем.

Без додаток на глутен, желатин, вештачки бои и конзерванси. Хипоалерген производ.


Препорачана дневна доза кај ДЕЦА:

  • од 2 до 3 години – 1 мерна лажичка во 24 часа
  • од 4 до 6 години – 2 мерни лажички во 24 часа
  • над 6 години – 3 мерни лажички во 24 часа

Мерните лажички се наоѓаат во пакувањето.

Начин на употреба:
Измешајте го прашокот во ладен пијалок, јогурт или во претходно подготвениот оброк на Вашето дете.


НЕМА НИТУ ВКУС, НИТУ МИРИС И НЕ ГО МЕНУВА ВКУСОТ И МИРИСОТ НА ПИЈАЛОКОТ И ХРАНАТА.

Поврзани новости