Директорот на ФЗО бара советник со ликовно образование, ќе се менува систематизацијата

by Фокус 21:19
21:19

Фондот за здравствено осигурување бара советник на директорот за административна поддршка со услов за завршено ликовно образование.

„Ниво на квалификациите VI А според Македонската рамка на квалификации и најмалку 240 кредити стекнати според ЕКТС или завршен VII/1 степен, Јавна управа и администрација, Ликовна уметност, Oрганизациски науки и управување (менаџмент)“, стои во огласот.

- Advertisements -

Директорот на ФЗО Фатон Ахмети за „360 Степени“ изјави дека огласот е во согласност со систематизацијата за вработувања од 2019 година и не можело да биде објавен со поинакви услови од веќе однапред определените.

-Според изменетиот Правилник за вработувања во институцијата, систематизацијата е од октомври 2019. За ова работно место предвидени се трите професии : Јавна управа и администрација, Ликовна уметност, Oрганизациски науки и управување (менаџмент) и должни сме да го објавиме огласот со оваа систематизација – вели Лимани.

Вицепремиерот Љупчо Николовски, пак, најави дека има нелогичности во огласот на ФЗО и воедно најави дека се работи на измени во постоечката систематизација.

Поврзани новости