Дијаспората ќе ја обединува албанската опозиција во Македонија

by Фокус

Дијаспората за Албанците во Македонија (ДАМ) ќе промовира план за обединување на албанската опозиција во среда, за кога е закажана и пресконференција во Скопје.

Покрај планот, велат од ДАМ, организацијата ќе го соопшти и ставот на албанската дијаспора за политичката ситуација на 13-годишнината од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор.

Поврзани новости