Бејли: Политичката состојба во Македонија е чувствителна

by Фокус

Политичката состојба е чувствителна, во текот се истраги кои треба да бидат спроведени на отворен и транспарентен начин, целосно почитувајќи ги независноста на судството, владеењето на правото, слободата на медиумите.

Ова го изјави новиот американски амбасадор во земјава, Џес Бејли, при предавањето на акредитивите до претседателот Ѓорге Иванов.

– Сигурен сум дека ова е состојба која што македонсктие граѓани, политичките лидери и институциите ќе ја решат – порача Бејли.

Поврзани новости