Демократскиот сојуз оспорува закон до Уставниот суд

by Фокус

Демократскиот сојуз ќе достави иницијатива до Уставен суд за преиспитување на уставноста на Законот за Совет за утврдување и покренување на постапка за утврдување одговорност на судија, усвоен на вчерашната собраниска седница.

„Во услови кога имаме одлични млади магистри по правни науки, со положен судски испит, со одлично познавање на повеќе странски јазици, користење на компјутери, крајно неодговорно, неприфатливо и спротивно на Уставот е овие кадри, како и сите други кадри со огромно искуство и професионален интегритет да бидат исклучени од можноста да членуваат во Советот“, соопштија од партијата на пратеникот Павле Трајанов.

Поврзани новости