Нема револуција на преговарачка маса, но револуционерното време допрва доаѓа!

Нaместo дa мaнтрaме „aјде сите дa се oбединиме“ (нa истoтo пoвикувa и Груевски вo бoрбaтa прoтив предaвниците) дa пoвикaме зa првпaт „aјде сите дa прoдискутирaме“ кои се проблемите, и кои се нашите мотиви за борба.

Исламот и глобалниот мир

Исламот е мир и исклучиво како таков треба да се преведува и третира. Верите се прогласени од самиот Господ и сите се негови. Ние треба да ги веруваме и практикуваме како заповеди од Господ. Господ не заповеда за злосторства! Господ заповеда мир, толеранција, љубов, соживот, благосостојба.

Главата горе

Главата горе и продолжете го вашиот марш по храбриот пат. Барајете оставки! Затоа што зад вас не стои никој освен вашите големи срца и вашата љубов за правда и слобода

Девет метри историја и волкот што изеде бог

Денеска сум расположен да ви раскажам дел од моето кратко бегство од Скопје, прошарано со непријатниот здив на македонската тажна реалност, но и со неколку кратки погледи во митовите кои слободно дишат на овие висини.

Џихадот на Неговата Екселенција

Оној што ќе убие намерно еден верник, негова казна ќе биде Пеколот, каде ќе остане засекогаш. Аллах е гневен на него, го има проколнато и му има подготвено големa казна.(En Nisa, 93)

Зошто?

Државното здравство се претвори во огранок на МВР. А приватното цвета, ако имаш пари, се разбира, но здравје за профит тешко проаѓа и во најбогатите земји.

Венко Глигоров: Формирајте партија и барајте нови избори

Го гледав вчера интервјуто на претставниците на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ Илинден 4. Симпатично делуваше на одредени моменти. Претставниците беа опуштени и со...

Парада на смртта

Ова што го пишувам не се однесува на Никола Груевски, кој има воспоставено систем на партиска подобност и слепа послушност. Кој не го интересира...

Кого ќе удави бранот на кризата?

Името на Груевски сигурно ќе биде запишано на црна страна од историјата на Македонија, веројатно и убедливо на првото место. Прашање е само на време, дали тоа ќе биде оваа година, следната година, или не дај Боже да му успее да остане на власт уште неколку години.

Одважи се, Али!

Пишува: Ида Протугер Вељковиќ Заслепен од гневот што Заев му ги зеде гласачите и му стана најголема политичка конкуренција тој не гледа дека само СДСМ...

Името на играта е промена на системот, заедно со Груевски и...

Сега е момент да се види кој е кој и што е што, односно партиите и политичарите да си ја преземат одговорноста – слободно може да се каже – адекватно на големината. Ако не, да се задолжат Хан и тројката европратеници да издаваат лиценци за експерти.

Дечко, зашто чачкаш мечку у ……

Јавно обраќање до новинарот Васко Ефтов

Dg: AGONIJA MACEDONICA CHRONICA / coitus mental in obs.

Еднонационални партии. Вирус кој е бетер од сида и која можеби има лек, ама далеку е сѐ уште да се дооди до аптека Агим ЈОНУЗ Ајде...

И КОГА „НАРОДОТ ОДЛУЧУВА“, КРИМИНАЛЦИТЕ СЕ КРИМИНАЛЦИ

Вперениот прст кон премиерот Никола Груевски од страна на шесте највлијателни светски политички центри, посочувајќи го главниот виновник за политичката криза, треба да ги разбуди дури и оние најапатичните, незаинтересираните, конформистите од „народот кој одлучува“. Нивната порака недвосмислено ја навестува иднината на оваа земја.

Мешетарот Миленко и моралната агонија

Пишува: Александар ТОРТЕВСКИ Деновиве во медиумите беа јавно објавени факти дека личниот пријател на поранешниот премиер и лидер на ВМРО ДПМНЕ, таканаречениот новинар Миленко Неделковски...

Неразумен компромис

Со Договорот од Пржино со кој е постигнат компромис помеѓу режимот и опозицијата, не може да бидат среќни ниту Груевски, ниту Заев. Се чини дека борбата за неговата имплементација допрва почнува

Ни СДСМ на кланица, ни Груевски ќе куртли, ни бутур

Врз Рубин Ивановски, активист на СДСМ исклучително активен на социјалните мрежи, во последниов период беа упатени грст навреди поради неговите ставови и видувања околу победата над Груевски на парламентарни избори па тој во колумна им одговора на неговите критичари.

Балканска вртелка

На Македонија, благодарение на политиките на Груевски и Ахмети, ѝ „успеа“ да стане слепо црево.

Тажниот тандем Андонов-Чавков

 Пишува : Драган АЛЧИНОВ Синоќа, непосредно после полноќниот прес на Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева, со свој контрапрес излегоа и дополнителниот заменик министер за внатрешни...

НАЈПОПУЛАРНИ