Започнува летното сметање на времето, утре наутро стрелките на часовникот се поместуваат еден час напред

by Фокус

Утре наутро започнува летното сметање на времето. Точно во 2 часот стрелките на часовникот треба да се поместат еден час напред и наместо 02 да означуваат 03 часот.

Летното сметање во 2018 година ќе заврши на 28 октомври во 3 часот по полноќ, со поместување за еден час наназад, така што 3 часот ќе се смета како 2 часот.

Ако зимското време кое е реално, летното време е административно заради економска заштеда, политички, безбедносни, спортско-рекреативни, здравствени или други причини.

Поврзани новости