Меџити: Не влегуваме во Влада по секоја цена

by Фокус

Изет Меџити, еден од лидерите на ВЛЕН, во интервју за АРТ рече дека ВЛЕН не влегува во влада по секоја цена, туку дека нивното учество ќе помогне за стабилна и сеопфатна влада.

-Во македонскиот кампус победи ВМРО-ДПМНЕ. Влада без Албанци не може да има иако освоија 58 пратеника. Ние не сакаме по секоја цена да бидеме дел од владата туку мислиме дека доколку сакаме стабилна и сеопфатна влада, тогаш треба да ја има и албанската опција ВРЕДИ во идната влада – вели Меџити.

Поврзани новости