Воскопулос: Грција, треба да го смени името на регионот Македонија

by Fokus

Грција треба да го смени името на грчкиот регион Македонија, вели Павле Воскопулос Филипов, еден од лидерите на Виножито, партијата на Македонците во Грција.

За надминување на разликите околу името на нашата држава, Воскопулос предлага пет имиња за грчкиот регион Македонија: 1. Грчки географски регион; 2. Географска грчка Македонија; 3. Грчка Македонија; 4. Грчка историска Македонија и 5. Регион грчка Македонија.

Поврзани новости