Шокантно: Стартува Фокус.мк, политички интернет забавник!

by Фокус

Едноставно, и најдокументираните истражувачки стории веќе нема шанси да ги разбудат контролорите на власта од преродбеничкиот сон. Максимум можете да заработите тужба за клевета и навреда.

Во такви забегани времиња, кога и стварноста наликува на пародија, најдобар издувен ветил се потсмевот, иронијата и пркосот. Затоа во најголем дел fokus.mk ќе има козериска нишка.

Секако, на fokus.mk значајно место ќе најде и богатата архива на неделникот „Фокус“, чиј заштитен знак беше да биде контра секоја власт, во обид да ја направи поодговорна.

Верувајте дека дури и реобјавените истражувачки стории, анализи, интервјуа и колумни од старите „Фокуси“ ќе ви бидат забавни.

Вести засега ќе нема, но затоа ќе имате ексклузивна можност да прочитате „вести од иднината“.
Неделникот „Фокус“ и натаму останува само во печатена верзија.

П.С. Иако најавивме дека стартот ќе биде точно напладне, доцниме затоа што премиерот по обичај доцнеше на свеченото отворање на порталот.

Јадранка КОСТОВА

Поврзани новости