Шкријељ: Воведуваме платено мајчинско отсуство за жени земјоделки

by Fokus

Владата предводена од СДСМ донесе одлука со која жените земјоделки ќе можат да користат платено отсуство за мајчинство“, соопшти денеска на прес-конференција пратеничката Санела Шкријељ.

„Со усвојувањето на Програмата за обезбедување на социјална сигурност за жените кои вршат земјоделска дејност, ќе започне реазлизацијата на посебна мерка за финансиска поддршка во износ од 81.000 денари за деветмесечен надоместок за мајчинство.

Поврзани новости