Седницата за носење на договорените закони оди како „подмачкано“

by fokus

Нешто по 18 часот почна седницата на која на дневен ред се измените на Изборниот законик, Законот за Влада и Законот за финансирање на партиите.

Никој не се јавува за збор, ниту за образложение на измените, туку без дискусија се гласа дневниот ред и потребата измените на законите да одат по скратена постапка.

„За“ гласаат и пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, без да се пријават за збор.

Поврзани новости