Професорите ќе застанат на чело на студентскиот протест

by lali 13:17
13:17

Членовите на професорскиот пленум, кој треба да го поддржи денешниот студентски протест, се собира во холот на Филозофскиот и Филолошкиот факултет во рамки на УКИМ,

Тие се формирани за да ги подржат барањата на студентскиот пленум и најверојатно ќе застанат на чело на колоната од студетскиот кампус до владата, која ќе маршира против државниот испит.

- Advertisements -

Пред присутните се обрати Огнен Чемерски, професор на Филозофскиот факултет, кој рече дека овој пленум е конструктивна идеја што доаѓа како резултат на неактивноста на професорите.

– Секогаш сме потенцирале дека има проблеми во високото образавание, но сега дојде време ние да бидеме креатори на политики во образованието за да го фатиме редот во образовниот процес – рече Чемерски.

Govor cemerski

Поврзани новости