Панчевски изземен од случајот со градежната инспекторка од Центар

by fokus 14:00
14:00

Апелацискиот суд донесе одлука за изземање на претседателот на Основен суд Скопје 1, Владимир Панчевски, како и судијата на претходната постапка, Славјанка Јанкоска, во случајот каде што овластената градежна инспекторка од општина Центар е тужена.

Адвокатот на инспекторката, во поднесеното  барање за изземање на судија кој постапува и на претседателот според член 33, став 2 од Кривичен законик, наведува дека причина за изземањето е постоење основа за непристрасност за постапување на судиите поради фактот што како оштететен се јавува претседател на судот,  па поради колегијалните односи се доведува во прашање постапувањето на судиите.

- Advertisements -

Панчевски изјавил дека не постојат причини за негово изземање, бидејќи освен колегијални, нема лични односи со судиите.

Поврзани новости