Паднала наредба: Космос да се сруши на 1-ви август

by Фокус

Груевски, според Заев дал инструкција Космос да се руши на почетокот на Август.

„Бидете спремни, ќе напуштат парламент. Понеделник 1 август, таман, сезона, луѓе се на годишен одмор“

Според снимките на опозицијата, Јанакиески го информира Груевски дека е дојдена судијка и може да го сопре уривањето.

„Страв ни е да не ни дадат судски налог за забрана за рушење“

На тоа Груевски, според Заев, му вели на Јанакиески да се чуе со највисокиот во судот.

На следните снимки веќе се зборува како тече уривањето.

Груевски го информира Јанакиески дека и американската амбасада се интересирала за случајот.

 

Поврзани новости