Не учеа денеска, ама ќе одат на училиште во сабота

by fokus 18:19
18:19

Стартот на учебната година со одлука на Министерството за образование беше пролонгиран за 4 септември, односно понделник. Сепак, учениците денешниот ден, први септември, ќе го одработат во некои од наредните саботи.

-Денот учениците ќе го одработат во утврдените саботите, учебната година ќе трае до 8 Јуни. Во основните училишта се запишани  20 437 првачиња, а во средните 17 364 ученици, меѓутоа бројките не се конечни, информираше министерката за образование, Рената Дескоска.

- Advertising -

За непречено одвивање на наставниот процес, одобрени се нови вработувања во повеќе училишта низ земјава.

Поврзани новости