Инаугурацијата на Путин ќе биде на 7 мај

by Fokus

Инаугурацијата на рускиот претседател Владимир Путин ќе се одржи на 7 мај, соопшти претседателот на Комитетот за уставно законодавство и државност во Горниот дом на Советот на Руската Федерација, Андреј Клишас.

Согласно руските закони, новоизбраниот претседател ја презема функцијата со мандат од шест години.

Инаугурацијата на Путин и во 2018 година се одржа на 7 мај.

Поврзани новости