Иванов помилувал 56 лица

by Фокус

Претседателот на државата Ѓорѓе Иванов аболицира 56 лица, а нивните имиња можат да се најдат објавени во Службен весник. Еве, само дел од имињата на аболицираните:

Мендух Тачи, Бедредин Ибраими, Ирена Мишева, Љупчо Димовски, Гордана Јанкулоска, Миле Јанакиески, Живко Пејковски, Мартин Протоѓер, Кирил Божиновски, Љупчо Тодоровски, Сашо Мијалков, Никола Груевски, Трајко Трпевски, Мирослав Јовановиќ, Тони Трајковски, Горан Грујевски, Живко Луковски, Зоран Заев, Трајко Вељаноски, Зоран Верушевски, Ивица Анчевски, Петар Милошевски, Филип Атанасов, Горанчо Тодев, Метуш Шабани, Новица Станковски, Коце Трајановски, Владимир Тодоровиќ, Ристо Новачевски, Тодор Мирчевски, Киро Тодоровски, Надица Велевска, Мунир Пепиќ, Едмонд Темелко, Коста Митровски, Владимир Талевски, Тони Јакимовски, Никола Бошкоски, Валентина Симоновска, Ѓорѓи Лазаревски, Соња Верушевска, Бранко Палифров, Анета Станчевска, Исмет Гури, Дејан Митровски – Урко, Коста Крпач, Владислав Стајковиќ, Христијан Панев, Божидар Јанковски, Бранко Црвенковски, Светлана Костова, Хаим Хакијни од Израел, Лиле Стефанова, Фатиме Фетаи, Гаврил Бубевски, Звонко Костовски.

 

Поврзани новости