ФОТО Заев побара милост во Мустафа-пашината џамија

by fokus 10:00
10:00

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, по повод верскиот празник Курбан Бајрам, што го празнуваат верниците со исламска вероисповест, денеска присуствуваше на утринската молитва, Бајрам намаз, во Мустафа-пашината џамија во Скопје.

Молитвата за Бајрам – Бајрам намаз се изведува на правиот ден од празникот и со неа верниците бараат милост од Алах.

- Advertising -

Поврзани новости